fredag 6. juli 2012

Jeg har vært der

Under andre verdenskrig tegnet allierte soldater graffitien ”Kilroy was here” overalt hvor de kom. Ikke rart at nordiske studenter valgte dette navnet da de i 1946 etablerte sitt eget reisebyrå.

Min farmor (bildet) var bare 50 da Herren hentet henne hjem et par år før jeg ble født. Det fortelles at da det gikk mot slutten, var hun stø i sin tro på Gud og himmelen, for, som hun bekjente: ”Jeg har vært der før!”. Bekjennelsen refererte til en opplevelse hun hadde på et møte noen år tidligere. Under et vitnemøte reiste hun seg og opplevde å se like inn i himmelen. De tilstedeværende så at det skjedde noe med henne, og begynte å rope navnet hennes, og Beathe ble ”kalt tilbake” til denne verden i enda noen år.

Jeg har også vært der, eller rettere sagt: Jeg er der allerede, fordi Jesus er der:
I Kristus Jesus har han reist oss opp fra døden sammen med ham og satt oss i himmelen med ham.
Ef 2:6
Dette hører til den sentrale nervetråden i Efeserbrevet: ”Gjort er gjort”. Wathman Nee skriver at det er så viktig at vi lærer å sitte før vi kan lære å gå og stå. Jeg har alltid vært enig med ham også, men ser det nok som enda mer viktig i dag, enn da jeg leste boka hans for 40 år siden.

Nå jobber jeg også i et reisebyrå. Jeg vil gjerne at mennesker skal besøke de viktige stedene på sin åndelige reise og at de skal føle seg hjemme der hvor Jesus er. Det inkluderer himmelen allerede nå!

Dagens ’manna’
Jeg vet hvor jeg sitter!

Ingen kommentarer: