tirsdag 24. april 2012

Bunnskiva i en profetisk sandwich

Vi mangler et godt ord for ”sandwich” på norsk – så dermed har vi som vanlig lånt fra engelsk. Ideen med de sammenlagte skivene er at de skal spises sammen, men jeg serverer den i tre, med ”bunnskive”, ”toppskive” og ”fyll”. I dag tar jeg for meg: 

Bunnskiva

De fire årene jeg var i Oslo i begynnelsen av millenniet, delte jeg ofte åndelig fellesskap med Lars Berg på de økumeniske bønnearrangementene. I 2003 var Lars akkurat ferdig med 40 døgn med bønn og faste, da vi den 17. juni var samlet til det siste ukentlige bønnemøtet før ferien. Kl. 09:00 skulle jeg akkurat til å forlate stedet for å gå på kontoret slik jeg pleide, men Lars avbrøt lovsangen og sa: ”Ikke gå Jostein, jeg har noe å dele!” Så fortalte han hvordan han hadde søkt Gud for vår tid, og at han var blitt ledet til Jes. 54:1-4a. Jeg kjente at dette var fra Herren, og ble fylt med en sterk forventning.
En drøy uke senere  stod jeg på scenen i Ekeberghallen og tolket Kommandør Israel Gaither. Da han åpnet sitt budskap på soldatmøtet med å si ”Jeg har bedt Gud om et spesielt budskap for vår tid, og han har gitt meg Jes 54:1-4, kjente jeg Den hellig ånd riste meg. Som Lars hadde gjort, la han ut hvordan:
Her er det så mye stoff at jeg kommer tilbake til dette når jeg er ferdig med gjennomgangen av Hebreerbrevet, men dette deles nå i tilknytning til det som også blir dagens ’manna’ i dag (og i et par dager til):

  • Vi skal få flere ”barn” (v 1)
  • Vi må utvide ”området for vårt telt” (v 2)
  • Vi skal bo i ”byer som lå øde” (v 3)
  • Vi ikke skal bli til skamme (v 4)
Dagens 'manna':
Se til at dere ikke avviser ham som taler! (1)
------------------------------------------
Hebreerne 12:25

Ingen kommentarer: