søndag 18. mars 2012

Gledesgrunn

Jeg har tidligere nevnt at hebreerforkynnerens motivasjon for å skrive kan være et ønske om å oppmuntre en kirke som lenge har stått under angrep og forfølgelse. I dag kommer problemstillingen fram i det han skriver. Etter å ha beskrevet noe av det leserne har hatt å kjempe med konkluderer han:
    Ja, dere led med dem som satt i fengsel, og fant dere med glede i at det dere eide, ble røvet fra dere. For dere visste at dere eier noe som er bedre, og som varer.
    Hebr 10:34
Jeg har hatt innbrudd på hytta og har vært utsatt for lommetyver på gata, og jeg må innrømme at det var ikke noe jeg ’fant glede i’.

Samtidig er jeg blitt stadig mer bevisst på at jeg ’eier noe som er bedre og som varer. Alt det andre er midlertidig. Som ung likte jeg veldig godt teksten på sangen: ”Om jeg eide alt, men ikke Jesus, hvilken vinning var det for min sjel?”

Melodien fant jeg litt tung å synge – ikke minst fordi de fleste forsamlinger la inn en ’hviletakt’ her og der. Dermed ble det en av sangene som jeg lagde ny melodi til. Melodien ble godkjent i musikknemnda, men ikke til den teksten. Jeg ble oppfordret til å skrive ny tekst – men i utgangspunktet var det den originale teksten som var viktig for meg.

Dagens ’manna’:
    Den virkelige gledesgrunn er å eie alt i Jesus

Ingen kommentarer: