fredag 13. januar 2012

Det er fler’ der ’o kommer fra

Jeg ble kjent med Dag, en av mine svogere, flere år før vi ble ’beslektet’. Dag hadde på sin side en skolekamerat som en dag hadde fått seg en pen kjæreste. Det bemerket Dag, og Trond informerte umiddelbart: ”Det er fler’ der ’o kommer fra!”.

Dag forsøkte lykken, og da jeg møtte ham en tid senere, kommenterte jeg at det var ei kjekk jente han hadde funnet. Jeg fikk høre samme refrenget: ”Det er fler’ der ’o kommer fra!”. Og det stemte. Vi er i alt fem heldige svogere + en svigerinne som fant en mann fra samme kilde. Hvor de ’kom i fra’ var et kvalitetstempel.

Jeg hører også til i en annen ”slekt”:
    Han som helliggjør, og de som blir helliggjort, kommer alle fra den ene. Derfor skammer ikke Sønnen seg over å kalle dem søsken.
    Hebr 2:11
Gud er opphav for alle, også for dem som har kommet på avstand. Den eneste muligheten å komme nær opphavet på er at jeg helliggjort gjennom det Sønnen har gjort. Sønnen og jeg har samme opphav. Den eneste forskjell er at det er han som gir og jeg som tar imot. Jeg drømmer om at noen en gang skal kommentere den fred og glede som jeg eier i den helliggjørelse som jeg har i Jesus. Da vil jeg si: ”Det er mer der den kommer fra!”. Dagens ’manna’:
    Det er kilden det kommer an på!
____________________________________________
Se også: Søsken

2 kommentarer:

Jan Risan sa...

Fin blogg, igjen, Jostein, men her avslører du at Dag fikk velge før deg..... Ha en god Dag!

Jostein Nielsen sa...

Når Gud er med i opplegget blir vi alle vinnere - ja, det hender til og med at de siste blir de første ;-)