lørdag 8. oktober 2011

De fire store

Begrepet "De fire store" ble innarbeidet som et PR-stunt fra Gyldendal. De fire store i norsk litteratur, er unektelig store, selv om flere av deres mer eller mindre samtidige sikkert kunne tatt opp kampen.

For noen år siden hadde jeg moro av å lage noen lister med fire store innenfor litteraturen – og det kan godt være at jeg kommer tilbake til dette ”pusleriet” når hverdagen blir litt mindre hektisk.

Om jeg skulle velge ”de fire store” bøkene i Bibelen, ville Romerbrevet definitivt være blant de fire. Om jeg skulle velge ”de fire store” kapitlene i Bibelen, ville Rom 8 være en selvfølgelig kandidat. Og i dag er det fire store vers fra det kapittelet som er dagens tekst. Jeg tar dem med uten kommentar:
    Så er det da ingen fordømmelse for dem som er i Kristus Jesus. For Åndens lov som gir liv, har i Kristus Jesus gjort deg fri fra syndens og dødens lov. Det som var umulig for loven, fordi den sto maktesløs på grunn av vårt kjøtt og blod, det gjorde Gud. Han sendte sin egen Sønn som syndoffer, i samme kjøtt og blod som syndige mennesker har, og holdt dom over synden i oss. Slik ble lovens krav oppfylt i oss som ikke lever slik vårt kjøtt og blod vil, men slik Ånden vil.
    Rom 8:1-4

Ingen kommentarer: