onsdag 7. september 2011

Hva er rikdom?

På søndag kveld så jeg første program av ”Siffer” på TV. Jeg gjorde det fordi jeg alltid har likt tall og har sans for populistisk tilnærming til vitenskapelige tema. Programmet var interessant nok, men jeg føler alltid ubehag når det blir snakk om vinnersjanser i pengespill. Konklusjonen var heldigvis at det handler om flaks og at vinnersjansene er mikroskopiske. Folk blir fort urealistiske når det blir snakk om enkel tilgang på ”rikdom”.

Jeg har ingen problemer med å forstå menneskers behov for å ha nok. Det er også Guds ønske for oss, ellers hadde han aldri lært oss å be om daglig brød. Men når vi måler rikdom er det tragisk at det som oftest handler om økonomi. Det finnes så mye annet som gjør meg rik. Samme kveld lyttet jeg til ”Hovedscenen” med musikk av Gustav Mahler. Jeg delte gleden over musikken sammen med Magna. Tidligere på dagen hadde jeg vært på et flott møte i Oslo III korps. For en rikdom!

I dag leser jeg:
    Når jeg vandrer etter dine lovbud,
    er jeg glad som om jeg hadde all rikdom.

    Salme 119:9-16
Denne store salmen har 176 vers og kommer gang på gang tilbake til gleden over Guds ord. Og jeg synger jeg gjerne med i et refreng som hyller rikdommen i Guds ord. Det gir meg noe hver eneste dag!


Ingen kommentarer: