lørdag 30. juli 2011

Korsfarer-minner

For de ”uinnvidde” var ”korsfarerturer” et arrangement for unge mennesker som ei uke før Frelsesarmeens årskongress reiste på en evangeliseringsferd fra sine hjemsteder. Vi møttes fra fjern og nær i hovedstaden og var med om kongressen. Tiltaket var populært, og jeg reiste tre ganger som deltaker, og to ganger som leder. Da Norge ble "flerkulturelt" på 80-tallet gikk det opp for oss at "Korsfarer" og "Korstog" kunne gi negative assosiasjoner (noe forrige ukes tragedie er et eksempel på) og begrepet ble kuttet ut.

Likevel - fjernt fra dagens negative klang, ga korsfarerturene viktige erfaringer. Mange fikk sine første utfordringer til å vitne eller komme med et evangelieskudd. Det siste er for øvrig å sitere et bibelvers. En 15 åring begynte optimistisk: ”Jesus sa:” etterfulgt av en pause – og så kom det ”Ka va’ det nå han sa?

Det er litt av hvert å velge i av Jesus-sitater.

Om ei uke skal jeg undervise på leir i Latvia. Temaet er ”Ekko” – hva er det vi gjengir? Da blir det blant annet fokus på å høre Gud. For å høre ham i samtiden må vi vite hva han har sagt i fortiden. Da kan det være viktig å stille seg spørsmålet: ” Ka va’ det nå han sa? … eller som menigheten i Sardes ble minnet om:
    ” Husk derfor hva du tok imot og hørte! Hold fast på det og vend om!”
    Åp 3:1–5
Se også: "Faktorenes orden"

1 kommentar:

Sissel Nordnes sa...

Jeg var med på en Korsfarertur. Fra Tromsø til Oslo. Et vakkert minne; flatseng i div. gymsaler, innlosjering i private Frelsesarme-hjem, møter både utendørs og i korpset. ( Det er så mange år siden at jeg nesten har glemt terminologien; heter det i eller på korpset?)Bading utendørs i Oslo, både i Frognerbadet og ei strand jeg ikke husker navnet på. Nye venner.
Og så var det kongress i Ekeberghallen(?) Har noen bilder, men har glemt masse. Leser bloggen din av og til. Interessant. Vi deler ikke livssyn mer, men det er ikke vanskelig å forstå at du er dyktig i det du gjør!! Sissel.