tirsdag 3. mai 2011

Det nye er blitt til!

… med denne overskriften vil jeg skrive et minneord over David Wilkerson. Selv om jeg har god tilgang på internett etc her i Moskva, har det vært så pass tett program at det ikke var før søndag kveld at jeg fikk med meg at David Wilkerson ble forfremmet til herligheten i ei bilulykke sist onsdag. Wilkerson har betydd mye for mange, og jeg er intet unntak.

Som ”nyfrelst” unggutt var det fantastisk inspirerende og utfordrende å lese boka hans: ”Korset og springkniven”.

At jeg mer enn 30 år senere skulle stå som en av de tre innbyderne til en nasjonal pastorkonferanse i Oslo i 2004 med Wilkerson som hovedtaler førte meg enda nærmere et av Guds bemerkelsesverdige redskaper. Den dagen han omkom skrev han bl.a. dette på sin blogg: "Du som vandrer i dødsskyggens dal, hør dette ord: Gråten kommer til å vare enda noen mørke, vonde netter, og i det mørket kommer du snart til å høre Far hviske: ’Jeg er med deg!’”

Overskriften er hentet fra dagens tekst som innledes med: Etter å ha møtt David Wilkerson var jeg aldri vært i tvil om at det var drivkraften hans. Et forbilde har nådd målet, noe nytt er ”blitt til” i hans liv. Jeg lyser fred over hans minne og ber om at alle forbilder må være like trofaste!

Ingen kommentarer: