onsdag 13. april 2011

Overnatting


Med relativt mange reisedøgn per år i tillegg til en relativt omflakkende tilværelse også når det gjelder ”permanent adresse”, er det stort spenn i overnattingssteder. Det er gjerne de opplevelsene som frustrerer mest mens de står på som det mimres humoristisk over i ettertid.

Som barn var det om å gjøre å finne en mest mulig eksotisk overnattingsmåte. I dag er jeg glad for en best mulig seng, men noen ganger har jeg også hatt våkenatt i Guds hus.
    Om dagen var Jesus i tempelet og underviste, men om kvelden gikk han ut til den høyden som heter Oljeberget, og ble der natten over. Og tidlig om morgenen flokket folket seg om ham på tempelplassen for å høre ham.
    Luk 21:34–38
Sov han, eller holdt han våkenatt sammen med Far for å være best mulig forberedt til neste dags undervisning? Jeg kan bare gjette. Kanskje han tok tid både til bønn og søvn? Uansett hvor og hvordan jeg tilbringer natten tror jeg det er viktig å finne rom og tid for begge deler slik at jeg kan ”undervise” om åndelige emner når det er påkrevd.

Ingen kommentarer: