mandag 21. desember 2009

Skattejakt

Jeg har fulgt med på de to første programmene av Shakespeares skjulte koder og vil prøve å få med meg de to siste. Det påstås at det finnes koder både på gravsteinen og i Shakespeares skrifter som viser at det var Sir Francis Bacon som var forfatteren. Spennende - selv om det ikke er viktig i forhold til den litteraturskatten som faktisk ble skapt.
Det å legge ut tegn og koder er spennende, og jeg hadde glede av gjøre det sammen med våre fire barnebarn for ei drøy uke siden. ”Kartet” ledet dem fram til fire mål slik at de fant hver sin skatt godt hjulpet av en ivrig flokk voksne.

Den største skatten jeg har funnet måtte jeg også ha hjelp til å finne. Det var ”koder” som måtte knekkes. Da skatten ble åpenbart første gang hadde mange tilgang til ca 300 ”koder” eller ”profetier” om du vil, men det var få som klarte å tyde koden den gang. Det følgende ble skrevet ca 700 år før det gikk i oppfyllelse:
    Derfor skal Herren selv gi dere et tegn: Se, en jomfru skal bli med barn; hun skal føde en sønn og gi ham navnet Immanuel.
    Jes 7:13-14
Enda mer spennende enn knekking av koder hos Shakespeare er det å lytte til mennesker som knekker de åndelige kodene som finnes i Bibelen. Selv om mange har knekt dem før er det et like stort under hver gang et nytt menneske ser seg frelst på grunn av det som står der. ”Åpenbaring” kalles det i ”min verden”. Nå nærmer det seg undringen over inkarnasjonens mysterium. Det er sikkert flere aspekter å oppdage der også. Da gjelder det å være skjerpet!

Ingen kommentarer: