tirsdag 7. juli 2009

Mission: Impossible ”?”

Jeg er ingen ekspert på film, og den lille kunnskapen jeg har baserer seg i hovedsak på anmeldelser og en og annen trailer.
”Mission: Impossible” var opprinnelig en TV-serie som gikk i perioden 1966-73, men som senere er filmatisert med Tom Cruise i hovedrollen. I disse dager starter arbeidet med ”M:I IV”.

Som tittelen antyder, handler filmene om ”Det umulige oppdrag”. Jeg har et slikt oppdrag:
    ”For Guds ansikt…. pålegger jeg deg: Ta vare på oppdraget”
    1 Tim 6:11-16
Det er Timoteus som får denne påminnelsen, og det stopper ikke der – også i neste brev blir han minnet om å fullføre tjenesten.
Alle som vil være en disippel har et umulig oppdrag. For et menneske er det teoretisk og praktisk umulig å fullføre et slikt oppdrag. Jeg tror en av grunnene til at vi i så liten grad lykkes er at vi ser på egne ressurser, på menighetens eller organisasjonens ressurser og så jobber i vi ut fra de forutsetningene. Alle kan i praksis starte en ”søndagsskole” og undervise bibeltekster eller starte et sosialt hjelpesenter og gjøre gode gjerninger – man behøver ikke en gang å ha en tro for å gjøre det. Å gjøre mennesker til disipler er helt umulig ut fra menneskelige forutsetninger, og det er det som er oppdraget. Dersom vi innser det og begynner å spørre Den hellige ånd til råds, kan hverdagen fort forvandles til en thriller!

Ingen kommentarer: