mandag 6. juli 2009

Et bannlyst kor

Bildet kalles ”Guds øye” og er et fenomen i den planetariske tåken nærmest jorden.

Det er kun ett søndagsskolekor som jeg har lagt ned veto mot å bruke der hvor jeg har vært stasjonert. Det lyder slik: ”Vær forsiktig lille hånd hva du gjør, for Gud Fader over der, han ser ned på jorden her….” osv. Det var ikke grenser for hvor forsiktige vi måtte være som barn. Øyet måtte være forsiktig med hva det så, øret med hva det hørte, foten hvor den gikk, og hjerte med hva det trodde – som om jeg som femåring kunne rå over hva hjertet trodde! Egentlig er det et under at jeg valgte å ha noe med en slik Gud å gjøre. Heldigvis elsket Jesus barna den gang også! Det finnes likevel et snev av bibelsk belegg for å forfatte et slikt kor:
    ”Herrens øyne når alle steder,
    de våker over onde og gode.

    Ordsp. 15:1-4
Dette står i en sammenheng hvor det fokuseres på varsom ordbruk. Men det handler om at Gud ser hvordan vi behandler hverandre. Det er jo et helt annet perspektiv. Gud elsker sine barn så høyt at han bryr seg om hvordan vi fungerer sammen. Han våker over det hele i kjærlighet. Det er mulig det er slik koret skal oppfattes, men jeg klarte ikke å tolke det slik som barn. Jeg tror at andre også blir redd ham når de er med å synger noe slikt. Derfor benyttet jeg min innflytelse til å stoppe bruken av koret. Gud er faktisk glad i meg - det er derfor han ser meg hele tiden!

3 kommentarer:

07032705 sa...

Hvorfor ikke forklare for barna istedenfor og stoppe et slikt fint kor? Når jeg var liten elsket jeg det koret og var så glad for at jeg kunne være sikker på at Gud alltid passet på meg. Uansett hva jeg holdt på med såg Hans øye meg.Og med utgangspunkt fra koret tenkte jeg meg hans blikk fyllt av ømhet og kjærlighet. Og av og til kunne jeg til og med se at han blunket til meg. gerd

Jostein Nielsen sa...

Hei Gerd

Jeg har dessverre hatt mange vanskelige sjelesorgssamtaler fordi et feilaktig gudsbilde ble dannet allerede i barneårene. Dersom du har oppfattet dette koret positivt er det flott! Jeg er overbevist om at det er slik forfatteren ønsker at det skal oppfattes, men dessverre tror jeg at det fort danner seg et bilde av en streng Gud som følger med alt vi gjør og tenker.... og så tror vi at han på dommens dag vil bruke det mot oss.

Anonym sa...

Hei - Jeg var livredd for det koret da jeg var liten. Tror jeg er litt redd for det enda :-) Liv Randi