mandag 1. april 2002

En dag full av håp…

Jeg sikter til en søndag i mars: først var vi samlet til en flott familietime. Selv satt jeg og jublet over å få være i Guds hus sammen med så mange både kjente og ukjente. Alt var så bra, og så var det babysangerne da. Tanken gikk til et lite vers jeg nylig skrev til den nye "Babysang-CD´en" som FA-studio arbeider med:
"I ditt smil, din gråt, i varmen fra din hud får jeg et glimt av Gud som bærer bud om framtid og håp!" 
Håpet kom i fokus!

På kvelden talte Boothprisvinner Thorvald Stoltenberg. Han siterte president Havel som har sagt:
"Jeg er ikke optimist, for jeg tror ikke alt kommer til å gå bra, men jeg er heller ikke pessimist, for jeg tror ikke alt kommer til å galt, men jeg er HÅPEFULL." 
Stoltenberg delte sine håp med oss, og det gjorde inntrykk på mange. Bl. a. Harald Pettersen som delte sine håpsrefleksjoner med oss et par kvelder senere.

Vel hjemme så jeg Willy på TV i "Herfra til evigheten". Willy representerer håp fordi han selv er et bevis på Guds allmakt og derfor ønsker å spre håp i hverdagen med sine brødskiver og sin omsorg.

Dagen ble en håpets dag, og det er mange ting som gir grunnlag for håp. Guds ord sier oss at vi er frelst i håpet (Rom. 8:24) og oppfordrer oss til tålmodighet. Jeg bærer håpet om å være en del av et Guds folk som lengter etter Guds nærvær og som søker Hans ansikt – et folk som blir så grepet av Hans hellighet at det smitter over på omgivelsene – slik at de blir grepet av den samme lengsel. Jeg bærer håpet om et forvandlet Oslo, en nasjon som igjen finner fram til arven – en arv som er noe mer enn forvaltningen av en kristen tradisjon – det er forvaltning av ånd og sannhet. Dette håp kan bare virkeliggjøres gjennom bønn, og Gud er i ferd med å utøse en bønnens ånd over oss – Halleluja!

Publisert i Tempelnytt nr. 4 - 2002

Ingen kommentarer: