lørdag 18. mai 2019

Este „numele lui Isus” un fel de mantra?

„Mantra” este un sunet asociat cu hinduismul și budismul. Sunetul este folosit pentru a realiza un gând sau un scop. Cuvântul are mai multe sensuri, cum ar fi, de exemplu, o rugăciune, imn sau vrajă. Repetarea sunetului sau a cuvântului ar trebui să declanșeze efectul acestuia.
Într-un mod curios, Iisus a vorbit în mod repetat despre rugăciune în numele său. Iată un exemplu:
Dacă veţi cere ceva în Numele Meu, voi face.
Ioan 14:14
Este foarte clar că primii creștini au acceptat această învățătură și au practicat-o. Ei au crezut că Isus a fost printre ei când aceștia s-au adunat în numele Lui (1). Ei au proclamat că miracolele s-au întâmplat prin credință în numele lui Isus (2). Ei au botezat în numele lui Isus (3), și au proclamat că nu există mântuire în nici un alt nume (4).

Cu toate acestea, nu există nimic care să sugereze că au folosit numele ca o formă de mantra. Numele a avut putere doar atunci când a fost folosit prin credința în Isus Hristos. Dacă este utilizat în afara unui astfel de context, numele poate funcționa în funcție de scopul său. Un exemplu de acest gen poate fi găsit în parabola despre cei șapte fii ai lui Sceva care au încercat să exorcizeze spiritele rele în numele lui Isus fără să-l cunoască ca Isus Hristos (5).

De multe ori exclam „Isus”, dar nu ca un sunet sacru sau o formulă magică care mă va aduce în contact cu o zeitate care este în afara mea sau în mine. Folosesc numele pentru că eu cred că simbolizează tot ceea ce Dumnezeu este capabil să facă pentru și prin mine. Cu acest nume este glorificat Tatăl, pentru că confirmă că eu cred în El și în tot ce a făcut pentru mine. Mai mult, acesta confirmă că credința este legată de numele Lui și nu de mine.

Așa că, atunci când Generalul Peddle ne amintește că „misiunea noastră este de a satisface nevoile umane în numele lui Hristos” (6) – este mai mult decât un „sunet sacru” – el pune slujirea noastră chiar în centrul misiunii lui Dumnezeu. În scopul acestei misiuni, nimic nu ar trebui făcut, sau poate fi făcut, în afara numelui Său.

„Mana” pentru ziua de azi:
Doar în numele lui Iisus Hristos! 
 -----------------------------
(1) Matei 18: 20
(2) Faptele Apostolilor 3: 16
(3) Faptele Apostolilor 2: 38
(4) Faptele Apostolilor 4: 12
(5) Faptele Apostolilor 19:13-16
(6) Apelul Generalului Peddle: Un apel la includere: Trebuie să fim dincolo de reproș în tratarea tuturor oamenilor cu respect și compasiune, să ne amintim misiunea noastră de a satisface nevoile umane în numele lui Hristos, fără nici o discriminar

Ingen kommentarer: