lørdag 25. mai 2019

Cea mai mare provocare a timpului nostru?

Declarația internațională de misiune a Armatei Salvării declară că misiunea noastră este să predice Evanghelia lui Iisus Hristos şi „să vină în întâmpinarea nevoilor oamenilor în numele Lui fără discriminare”(1). În „Apelul la includere” al generalului, ne reamintim de această parte importantă a declarației noastre de misiune (2). Includerea a fost cu siguranță esențială pentru înțelegerea de către Iisus a propriei sale misiuni:
Tot ce-Mi dă Tatăl va ajunge la Mine, iar pe cel ce vine la Mine nu-l voi izgoni niciodată afară.
Ioan 6:37
Iisus spune că nu va alunga pe nimeni care vine la el. Cu toate acestea, unii vor pleca de la el întristați. Asta i s-a întâmplat tânărului bogat care a venit la Isus și l-a întrebat ce trebuie să facă pentru a avea viață veșnică. El a confirmat că el a îndeplinit poruncile, dar ceva lipsea. Iisus i-a dat această poruncă: „Dacă vrei să fii desăvârşit, du-te, vinde-ţi averile şi dă săracilor, și vei avea astfel o comoară în ceruri. Apoi vino, urmează-Mă.” (3) Pentru că omul avea multe posesiuni, porunca era dificilă pentru el, și acesta a plecat.

Iisus îi primește pe toți. Nu Iisus l-a alungat pe tânărul bogat. Propria sa alegere a făcut-o. Unii ar spune, probabil, că bărbatul a fost o victimă a discriminării pentru că era bogat și, prin urmare, nu l-a putut urma pe Isus în același mod ca și discipolii săi. Cu toate acestea, eu sunt convins că el știa că era iubit și acceptat. Provocarea pentru acesta a fost faptul că, pentru a alege ceva, el trebuia să renunțe la alte lucruri.

Acest lucru nu s-a schimbat în ultimii 2000 de ani. Când fac o alegere, este foarte probabil să influențez posibilitatea de a face alte alegeri. Când toată lumea dorește totul, și vrea să păstreze libertatea de alegere în toate circumstanțele, devine foarte greu. Poate că asta e cea mai mare provocare a timpului nostru?

„Mana” pentru astăzi:
Isus nu va alunga pe nimeni.
------------------------------------------------
(1) Armata Salvării, o Mişcare Internaţională, este o latură evanghelică a bisericii creştine universale. Mesajul ei este bazat pe Biblie. Slujirea ei este motivată de dragostea pentru Dumnezeu. Misiunea ei este să predice Evanghelia lui Iisus Hristos şi să vină în întâmpinarea nevoilor oamenilor în numele Lui fără discriminare.
(2) Apelul Generalului Peddle: Un apel la includere: Trebuie să fim dincolo de reproș în tratarea tuturor oamenilor cu respect și compasiune, să ne amintim misiunea noastră de a satisface nevoile umane în numele lui Hristos, fără nici o discriminar 
(3) Matei 19: 21

Ingen kommentarer: