lørdag 23. mars 2019

Що таке належне поклоніння?

Якщо ми подивимося на церкви, які зростають – одне з характерних причин чому люди туди йдуть - це те, що вони знаходять там належне поклоніння (2). Якщо б я провів відкрите опитування і запитав людей, що таке належне поклоніння, я впевнений, що отримав би вельми різноманітні відповіді. Я вважаю, що вік, культурне походження, очікування, відносини, баланс між отримувачем і учасником будуть деякими чинниками, які вплинуть на відповідь.

Я думаю планувати поклоніння з урахуванням всіх цих факторів важливо . Однак, ми ніколи не повинні забувати слова Ісуса:

"Бог - Дух. Ті, що йому поклоняються, повинні у дусі й правді поклонятися".
Івана 4: 24
Я живу в культурі, яка відрізняється від тієї, в якій я виріс. Багато в чому я зовсім не відповідаю цый культурі. Я не можу удавати з себе молдованина, грузина чи представника будь-якої іншої культури, яка відрізняється від моєї власної. Але я можу бути справжнім і істинним у своєму поклонінні. Я можу докласти всіх зусиль, щоб побудувати відносини з людьми, яких я зустрічаю на своєму шляху, і я можу молитися, щоб любов Ісуса текла через мене. Все що в моїх силах - це спонукати людей інших культур бути справжніми і щирими у своєму поклонінні і знаходити самовираження відповідно до людей їх власної вікової групи та культури.

Кілька років тому я спілкувався з людьми з церкви, де основний контингент складався з молодих людей, в чорному шкіряному одязі з безліччю пірсингів та ланцюгів. Я не міг зрозуміти їх стиль, але я відчував поруч з ними як вдома із-за їхнього запалу.

Протягом декількох років я приймав участь у величезній християнській мережі спортивних ігор у Норвегії. Їх об'єднувало те, що вони були молоді, активні в спорті і мали віру у Христа. Більше десяти років вони називали одного і того ж "старого" пастора (1), який був вже на пенсії, одним з головних ораторів літнього табору куди з'їхалися багато сотень молодих людей. Причина: Старий пастор був справжнім, істинним і повним пристрасті у своєму спілкуванні. Він приносив життя.

"Манна" на сьогодні:

Справжність, любов та життя властиві всім культурам.
--------------------------------------------
(1) Едін Левос (1920-2014) був справжнім, істинним і повним пристрасті
(2) 'Заклик до місії' генерала Брайана Педдла:
ЗАКЛИК ДО ПОКЛОНІННЯ: Ми повинні звеличувати спокутну любов Бога через наше богослужіння, шукаючи відповідні культурні шляхи для об'єднання нас всіх у хвалі та вдячності, коли звертаємося до людей і вітаємо їх.

Ingen kommentarer: