lørdag 26. januar 2019

"Мистецтво очікування" – важлива стратегія

Частково перебування у "бойовій готовності"* - це відповідь на поклик Духа. Ісус почав вчити про Святого Духа з самому початку навчання учнів. Ісус ясно говорив, що Святий Дух - це найкращий дар, який може дати Його Батько:
"Якщо ж ви, хоч і злі, знаєте, як давати добрі дари своїм дітям, тим більше Отець ваш Небесний дасть Святого Духа тим, хто просить його!”
Луки 11:13
У 1972 році коли я пережив у своєму житті Святого Духа як справжню силу, цей вірш став одним з моїх улюблених. Коли через кілька років я став батьком і бажав кращого для своїх дітей, цей вірш справив на мене ще більший вплив. Проблема в тому, що Бог ніколи не втручається в особисте життя Своїх дітей. Ми повинні попросити Його дати нам Дух Святий, точнісінько як Ісус навчав своїх учнів. Тому може здатися дивним, що прямо перед Своїм вознесінням на небеса, Він сказав:
Єрусалиму не кидати, але чекати обітниці Отця, що її ви від мене чули"
Дії Апостолів 1:4
Однак дуже дивно, якщо я розглядаю "мистецтво очікування" як пасивну стратегію. Навряд чи можу уявити собі щось жвавіше за дітей, які на Різдво чекають саме тієї миті, коли можна розгорнути подарунки. Очікування в Біблії більше пов'язано з очікуванням, просто лиш тому, що я чекаю чогось, що має здійснитися в моєму житті. В розповіді про Хрестителя Лука писав, що "люди чекали з нетерпінням і все в серці своєму задавалися питанням, чи Може Іван бути месією" – від Луки 3:15.

Бог залишив прийняття Святого Духа на мій власний розсуд та ініціативу . Стратегія полягає в тому, щоб молитися і чекати "вичікувально" – адже Бог вже виконав свою частину через вилив свого Духу.

"Манна" на сьогодні:
Я очікую, що Святий Дух буде говорити і вести - зараз!
----------------------------------
* Заклик генерала Педдла
«Я думаю, нам потрібно бути готовими до того що Бог бажає зробити з нами та через нас. Це заклик до молитви, заклик до святості та заклик до готовності вступити у боротьбу зараз. Це заклик вкрай нагальний і не можна його знехтувати. Чоловіка, жінкам та дітям потрібен Ісус».

Ingen kommentarer: