lørdag 10. november 2018

„Un singur Dumnezeu”!

În timpul lui Isus, mărturisirea unui „singur” Dumnezeu făcea parte din educația pentru toți Evreii. Pot exista mai multe motive pentru care Pavel a inclus acest aspect în învățătura sa despre unitatea în Duhul Sfânt (1), și cred că cel mai important este că consecința acestei confesiuni este: Este un singur Dumnezeu care trebuie lăudat! Isus i-a amintit lui Satana despre acest lucru, atunci când a fost ispitit de el în pustie (2).

Este o mare amenințare pentru unitate atunci când „lauda” se rătăcește și se concentrează pe alte surse. Chiar și activitatea de laudă poate fi cu ușurință un scop în sine și poate să-L înlocuiască pe Dumnezeu. Când Pavel a scris bisericii din Corint și a abordat modul în care biserica a fost împărțită, una dintre probleme a fost că ei s-au concentrat pe „instrumentele” pe care Domnul le-a folosit pentru a-i duce la credință, în loc să-L laude pe unul Dumnezeu (3). Dacă ar fi fost uniți în lauda unui singur Dumnezeu, ei ar fi știut că Apolo, Chifa și Pavel nu au fost decât instrumentele lui Dumnezeu.

Marea mea dorință este să-L slujesc pe Dumnezeu și să fiu instrumentul Lui. Din când în când am nevoie de o confirmare că el mă folosește ca instrument; cu toate acestea, nu vreau să stau în calea Lui – de fapt, acesta este unul dintre puținele lucruri de care mă tem. De-a lungul anilor, am asistat la modul în care unele dintre instrumentele sale au primit mai multă atenție decât Domnul.

Poate că este ceva uimitor pentru noi că starurile foarte populare sunt numite „idoli” și sunt mai mult sau mai puțin venerate de „fanii” lor. „Starurile”chiar participă la diverse concursuri pentru a deveni cel mai mare „idol” din lume. Nu pot nega că admir unele dintre ele, inclusiv mulți lideri de laudă, deoarece aceștia sunt muzicieni foarte buni și sinceri. Cu toate acestea, pentru mine există doar un singur Dumnezeu vrednic de laudă.

„Mana” pentru astăzi:

Mă voi închina Domnului, Dumnezeului meu
Și îl voi sluji numai pe El.
---------------------------------------
(1)... depune orice efort pentru a păstra unitatea Duhului prin legătura păcii. Este un singur trup şi un singur Duh, aşa cum şi voi aţi fost chemaţi la o singură nădejde, un Domn, o credinţă, un botez, un Dumnezeu - Efeseni 4:4-6
(2) Pentru că este scris: „Domnului, Dumnezeul tău, să te închini şi numai Lui să-I slujeşti!” - Matei 4:10
(3) 1 Corintieni 1:12-13

Ingen kommentarer: