lørdag 24. november 2018

De ce sunt aici?

Un filozof va spune că aceasta este o întrebare existențială tipică și sunt de acord. Cu toate acestea, nu mă voi concentra astăzi pe aspectul existențial al întrebării. În lumina temei: "Momentum" (1), întrebarea se referă pur și simplu la faptul că îi slujesc astăzi lui Dumnezeu în Europa de Est și am făcut acest lucru de câțiva ani.

Săptămana trecută am fost impreună cu oameni care au în vedere chemarea de a deveni ofițeri în Armata Salvării și ne-am gândit la multe subiecte legate de chemare. În ultima întâlnire de duminică dimineța, am predicat despre cea mai importantă condiție prealabilă a tuturor: 

Disponibilitatea. 
Când m-am pregătit pentru predică, mi-am dat seama că aș fi putut alege un număr imens de texte biblice care să susțină importanța disponibilității. Am ajuns să folosesc scurta narațiune a chemării lui Levi:
După aceea, Isus a ieșit afară și a văzut pe un vameș, numit Levi, șezând la vamă. Și i-a zis: „Vino după Mine!”. Vameșul a lăsat totul, s-a sculat și a mers după El.
Luca 5:27-28
Nu cred că Isus a căutat în primul rând un vameș sau orice alte abilități deosebite când și-a format echipa de ucenici. El căuta oameni care erau disponibili. Oameni gata să se mute odată cu chemarea. În "Pilda lucrătorilor viei" (2), proprietarul terenului nu a cerut calificări atunci când a mers să angajeze lucrători în via sa. El a angajat pe cei care erau disponibili la "orice oră a zilei". Cred că Dumnezeu caută mereu oameni disponibili. Biblia ne spune că nu reușește întotdeauna. „Caut printre ei un om care să înalțe un zid și să stea în mijlocul spărturii înaintea Mea pentru tară, ca să n-o nimicesc, dar nu găsesc niciunul!”. (3) 
Când Isus l-a chemat pe Levi, el era disponibil și și-a arătat disponibilitatea prin a răspunde imediat chemării, ridicându-se, lăsand totul în urmă și urmând pe Isus.

Faptul că sunt disponibil, este principalul motiv pentru care sunt aici și îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru această oportunitate. În viața de zi cu zi a slujirii mele în această parte interesantă a lumii, vreau să fiu disponibil pentru îndemnul Duhului la "orice oră a zilei". Îmi doresc același lucru pentru toți frații și surorile mele care impărtăsesc aceeași lucrare!

"Manna" pentru ziua de azi:

Iată-mă Doamne - disponibil!
----------------------------------------
(1) Momentum - mișcarea provocată de impulsul Duhului Sfânt este tema pentru 2018 în Teritoriul Europei de Est.
(2) Matei 20:1-16
(3) Ezechiel 22:30

Ingen kommentarer: