lørdag 16. juni 2018

Vitamine pentru o cale sănătoasă

Expresia „mai puțin este mai mult“ se potrivește bine în mai multe situații. Un vicar din biserica norvegiană a vizitat Jeløy Folkhighschool (1) când activam acolo în calitate de profesor cu aproape 30 de ani în urmă. 

Mai întâi el a împărtășit unui grup mare de studenți niște gânduri scurte despre cât de important este să fii blând și bun unul cu celălalt. Apoi s-a grăbit să încheie cu o rugăciune și mai scurtă:
Doamne - Dacă mai faci miracole, fă-ne buni! Amin
…și apoi a părăsit auditoriul. Îmi voi aminti mereu efectul acestei rugăciuni simple și scurte.

Cred că tuturor le place când oamenii sunt buni și blânzi; deci de ce este atât de dificil? Este oare din cauza că avem nevoie de un miracol de la Dumnezeu?

Calitățile sunt pe lista lui Pavel a atributelor găsite în Hristos, care vor face prezența noastră pe pământ demnă de chemarea pe care am primit-o:

cu toată smerenia, blândeţea, cu răbdare, îngăduindu-vă unii pe alţii în dragoste!
Efeseni 4:2
Este atât de simplu, dar în același timp atât de dificil încât este nevoie de un miracol. Știu că este nevoie de un miracol, pentru că am încercat de câțiva ani să fac așa cum este menționat mai sus și nu a funcționat! Așa că am renunțat și am încetat să mă prefac și am descoperit că Dumnezeu a făcut deja miracolul. El a făcut imposibilul posibil în Hristos. Ca și Pavel, aș vrea să nu fac lucruri pe care nu vreau să le fac (2); totuși, nu există nici o condamnare în Hristos (3) - pentru că în și din El curge un curent de viață constantă, care vine cu blândețea și dragostea autoritară.

‘Mana’ pentru astăzi:

Îți mulțumesc, Doamne, pentru miracol!
------------------------------------
(1) Școala este deținută și condusă de Armata Salvării din Norvegia
(2) Romani 7:19
(3) Romani 8:1

Ingen kommentarer: