lørdag 28. april 2018

Un cuvânt spus la timpul potrivit

Regele Solomon este autorul titlului de azi, iar proverbul integral sună așa:
Un cuvânt spus la timpul potrivit este ca nişte mere de aur într-un coşuleţ de argint.
Proverbe 25:11
Este ușor să îți imaginezi frumusețea și valoarea acestei bijuterii sau piese de artă, iar dacă mai ai experiența de a fi ajutat de un cuvânt rostit la timpul potrivit, atunci aceasta are mai mare valoare decât aurul sau argintul.

Astfel de întâmplări au avut loc de multe ori în viața mea, de aceea vreau ca Dumnezeu să vorbească prin mine, iar alți oameni să poată simți binecuvântarea lui Dumnezeu

Cînd eram tînăr locotenent, m-am căsătorit cu o frumoasă salvaționistă. A fost dragoste la prima vedere, și șuntem căsătoriți de peste 40 de ani. Unicul dezavantaj era faptul că Magna nu era ofițer atunci cînd ne-am căsătorit, cee ace însemna că trebuie să renunț la ofițerie. Cu toate acestea, am continuat să servim în calitate de lideri de corp, și cu toate că mi s-a spus că am dezamăgit Armata Salvării, nu simțeam că l-am dezamăgit pe Dumnezeu în vreun fel. Acest sentiment de dezamăgire a fost simțit câteva luni mai târziu. Am avut un accident rutier grav, în care am pierdut controlul mașinii pe care o conduceam. Magna a scăpat din acel accident fără nici o zgârietură, eu în schimb am fost rănit grav, am fost spitalizat pentru câteva săptămâni și a trebuit să fiu operat de două ori. Motivul de ce am simțit că l-am dezamăgit pe Dumnezeu, și de asemenea care a confirmat că am dezamăgit Armata Salvării, a fost că nu aveam permis de conducere. Mă simțeam ca un ratat și că Dumnezeu nu mă va folosi niciodată.

După ce am fost externat, încă foloseam cârjele, am participat la o reuniune de scară mare. Erau în jure de 5-10 mii de oameni în congregație. Deznădăjduiți, am găsit niște locuri în spatele sălii. Când pastoral Stanley Sjoberg din Suedia s-a ridicat să predice, el a spus ceva de genul:

Înainte de a începe predica din această seară, am un mesaj pentru o persoană din această adunare. Crezi că Dumnezeu S-a refuzat de tine și că nu te va mai folosi fiindcă ai încălcat legea, ai condus fără permis și te-ai rănit pe tine însuți în acel moment. Dumnezeu vrea ca tu să știi că ești iertat și că El te va reîntoarce în slujire.
Aceste cuvinte au fost pentru mine ca „merele de aur pe platouri de argint”, prin urmare știu cât de important este să îți dorești să rostești cuvinte care pot aduce alinare oamenilor frânți.

‘Mana’ pentru astăzi:

Vreau să rostesc cuvintele la momentul potrivit!
Dar tu?
----------------------------------------

Ingen kommentarer: