lørdag 24. mars 2018

Cum desfac darurile Duhului Sfânt?

Când am fost botezat în Duhul Sfânt la vârsta de 16 ani, am vrut să împărtășesc această binecuvântare cât mai multă lume cu putință. De aceea, am spus Domnului: „Dacă vrei să povestesc Armatei despre asta, dă-mi o ocazie de a face acest lucru la congresul teritorial care are loc vara viitoare!” 

- n-am spus nimănui despre acest acord și deși am fost implicat în numeroase congrese de când aveam 16 ani, am fost rugat doar o singură dată să fac mărturie. „Vara viitoare” s-a întâmplat. În 1973 stăteam în sala mare de sport, mărturisind mulțimii despre ceea ce am primit și că este posibil pentru toți credincioșii. „El l-a oferit deja. Cu toate acestea, darul trebuie să fie desfăcut!” a fost mesajul meu 45 de ani în urmă, și este încă la fel.

Dacă ați acceptat deja faptul că darul are numele vostru pe el, vă îndreptați spre procesul de despachetare a darului. În ziua în care mi-am predat viața lui Isus și, în același timp, am înțeles că acesta este un angajament pentru toată viața, am fost convins de un singur lucru:

„Daţi şi vi se va da! O măsură plină, îndesată, clătinată şi care se revarsă, va fi pusă în poala voastră. Căci cu ce măsură măsuraţi, vi se va măsura.“
Luca 6:38
În înțelegerea mea acest lucru era foarte direct. Dacă i-aș da viața mea lui Isus, El mi-ar da viața Lui. Dacă i-aș da darurile mele, El îmi va da pe ale Lui. Dacă eu am iertat, va ierta și El și așa mai departe (1).

A fost doar o chestiune de a începe călătoria de explorare. Am citit despre modul în care alte persoane au primit darul Duhului și mi-am dat seama că erau oameni foarte obișnuiți, așa cum sunt și eu. Acest lucru arăta exact imaginea biblică a primilor ucenici ca fiind foarte obișnuită, și poporul uman, care alcătuia primul corp de credincioși descriși în Faptele Apostolilor și în scrisorile lui Pavel.

După ce am acceptat că acest lucru este pentru mine, următorul pas este să-l consider ca o parte integrantă a vieții mele noi în Hristos. Un exemplu simplu: Dacă sunt în Hristos și El este în mine, înseamnă că atunci când mă rog pentru oameni și pun mâinile mele pe ei, mâinile mele devin mâinile lui Hristos. Este un nou mod de gândire; aceasta face parte din desfacerea darului Duhului Sfânt.

‘Mana’ pentru astăzi:

Mersul în Duhul Sfânt este o călătorie continuă de explorare.
---------------------------
(1) Rugăciunea lui Dumnezeu – Matei 6:12

Ingen kommentarer: