lørdag 3. mars 2018

Căutați „darurile” într-un mod excelent!

Al patrulea factor important care influențează mișcarea (1) este darurile spirituale. Putem citi despre modul în care discipolii au folosit astfel de daruri și Pavel învață despre darurile Duhului în mai multe dintre scrisorile sale. Când a scris Corintienilor, el și-a exprimat modul în care i-a mulțumit lui Dumnezeu pentru ei din cauza harului pe care el le-a dat-o în Isus și apoi a continuat:
Datorită căruia aţi fost îmbogăţiţi în vorbire şi în orice fel de cunoaştere, întrucât mărturia despre Cristos a fost confirmată în mijlocul vostru. Astfel, aşteptând descoperirea Domnului nostru Isus Cristos, voi nu sunteţi lipsiţi de nici un dar.
1 Corintieni 1:5-7
Când citesc întreaga scrisoare, devine repede clar că, chiar dacă nu le lipsea nici un dar spiritual, ei erau departe de a fi perfecți. Acest lucru este trist și, în același timp, un confort. Darurile spirituale nu sunt ceva ce primiți din cauza slujirii lungi și credincioase și a vieții sfinte. Am întâlnit oameni care au devenit mândri de spiritualitatea lor când și-au dat seama de darul lor spiritual. De fapt, ele sunt daruri date prin har ca oamenii să-L onoreze pe Dumnezeu cu ei și să nu atragă atenția asupra persoanei lor.

Din Faptele Apostolilor știm că darurile nu pot fi cumpărate (2), cu toate acestea, Pavel ne încurajează în acest fel:

Deci fiţi plini de râvnă după cele mai importante daruri. Şi vă voi arăta o cale dincolo de orice comparaţie.
1 Corintieni 12:31
Când Pavel pune darurile subordonate în modul cel mai excelent, le plasează acolo unde este toată slujirea. Cea mai bună cale este modul descris în capitolul 13 - calea dragostei.

Dacă lucrez cu daruri spirituale fără dragoste, puterea va fi în afara controlului. Dragostea lui Dumnezeu este mai puternică decât orice forță distructivă. Intențiile umane pot fi cele mai bune, dar dacă nu sunt conduse de dragostea lui Dumnezeu, în cel mai bun caz scenariul nu va duce la nimic. Abuzul puterii spirituale este la fel de rău ca orice abuz de putere. De aceea, Dumnezeu respectă voința liberă a fiecărei ființe umane. Este important pentru mine să fac aceste declarații, pentru că voi continua să scriu despre acest subiect.

„Mana” pentru astăzi:

Căutați „darurile” într-un mod excelent!
---------------------------------------------------
(1) Acești patru factori „interni” sunt:
1) Pasiunea, 2) Personalitatea, 3) Aptitudinile și 4) Darurile spirituale
(2) Istoria lui Simon Vrăjitorul, Faptele Apostolilor 8:9-24

Ingen kommentarer: