lørdag 17. februar 2018

Patru factori care influențează mișcarea

Când am scris săptămâna trecută despre pasiune, am prezentat primul dintre cei patru factori importanți pentru misiunea mea ca urmaș al lui Hristos:
1) Pasiune
2) Personalitate
3) Talente
4) Capacități spirituale
Toate fac parte din identitatea mea de ucenic. Astăzi vreau să împărtășesc câteva idei despre personalitate. Când am citit cum Isus a ales cei doisprezece ucenici pe care trebuia să-i învețe timp de trei ani, mă bucur să descopăr cât de diferite personalități aveau aceștia. De asemenea, sunt recunoscător lui Luca că ne-a amintit acest lucru.
Împreună cu El erau cei doisprezece, precum şi nişte femei care fuseseră vindecate de duhuri rele şi de neputinţe: Maria, numită Magdalena, din care ieşiseră şapte demoni, Ioana – soţia lui Cuza, administratorul lui Irod, Suzana şi încă multe altele.
Luca 8:1b-3
Ca și colegii lor bărbați, femeile erau foarte diferite atât în ceea ce privește personalitatea, cât și clasa socială și statutul. Uneori întâlnesc oameni care și-au pierdut momentul pentru că spun: 
„Nu sunt așa!” 
Ei se compară cu alți creștini și cred că personalitatea lor nu se potrivește. Când ne uităm la primul grup de urmași, vedem că nu există probleme de statut, de gen sau de personalitate. Un Petru extrovert și impulsiv putea să meargă cu ușurință alături de un Toma introvert care avea nevoie de timp pentru a verifica mai multe fapte înainte de a fi gata să se miște. A existat spațiu aproape de Isus pentru amândoi - când Toma s-a mișcat, el a făcut-o în direcția cea bună. Petru uneori se îndrepta și în direcția greșită. Totuși, realizând că se afla pe un drum greșit, găsea o cale de întoarcere spre Isus. În strânsă legătură cu Isus, personalitățile noastre vor fi rafinate iar nuanțele frumoase vor fi păstrate.

„Mana” pentru astăzi:

În Isus există loc pentru toți.
---------------------------------------

Ingen kommentarer: