lørdag 3. februar 2018

Noi dimensiuni în identitatea mea

Săptămâna trecută am scris că credincioșii din Ziua Cincizecimii au primit o nouă identitate. Eu nu plec de la această afirmație, dar mai precis cred că ei au fost restaurați în imaginea originală a lui Dumnezeu, în care au fost creați Adam și Eva. Când au avut primul lor copil, acesta s-a născut „după chipul lui Adam” după cădere (1).

În povestea despre ce s-a întâmplat în „a treia mișcare”, am citit că după un sunet ca rafala unui vânt violent a venit din cer și a umplut întreaga casă în care stăteau:

“Li s-au arătat nişte limbi ca de foc, care s-au împrăştiat şi s-au aşezat câte una pe fiecare dintre ei”
Faptele Apostolilor 2:3
Este foarte ușor să vă concentrați asupra focului din această poveste și cred că focul este important. Cu toate acestea, într-o perspectivă de identitate, cred că limba, ca și limbă vorbită, este la fel de importantă. Nu mă refer la „actul fizic” de a vorbi în anumite limbi (2), ci în limbajul unic al dragostei care leagă credincioșii între barierele limbilor vorbite și granițele geografice.

Când identitatea mea în Hristos include această limbă, impulsul nu se va opri niciodată, pentru că dragostea mă mișcă. Această „mișcare” nu este o datorie, ci un răspuns. Îmi place că sunt iubit de o iubire și mai mare - Dumnezeu însuși (3). Pavel o spune așa:

Căci dragostea lui Cristos ne constrânge.
2 Corintieni 5:14
„Mana” pentru astăzi:
Când dragostea este puternică, mă mișc în răspuns!
------------------------------------------
(1) La vârsta de o sută treizeci de ani, lui Adam i s-a născut un fiu după asemănarea sa, după chipul său, iar el i-a pus numele Set.. Geneza 5:3
(2) A vorbi în limbi, ca în vorbirea unei limbi existente sau angelice, poate să vină ca o consecință; cu toate acestea, nu este un scop în sine. Personal vorbesc frecvent în limbi când mă rog. Spiritul meu este în dragoste cu Duhul lui Dumnezeu.
(3) Dumnezeu este dragoste. 1 Ioan 4:8b

Ingen kommentarer: