fredag 3. mars 2017

Reiseklar?

ENGLISH
Magna og jeg er veldig ofte på reiser. Det hender at jeg sier at jeg er lei av å reise. Det må presiseres, for det er ikke selve reisen og slett ikke målet med reisen jeg sikter til, men prosessen det er å gjøre seg klar til reisen. Det kan være slitsomt å gjøre seg klar til å reise. Det gjelder alt fra planlegging og bestilling av billetter til det å pakke det som må være med på reisen.

Begrepet «reiseklar» brukes også om den siste reise. I går kveld fikk vi melding om at Magnas tante Tutta har reist hjem til Herren. Tutta var reiseklar. Passet var i orden og billetten betalt og hun tok ingenting med seg da hun dro. Dit hun kom er alt allerede gjort i stand (1).

Da meldingen kom satt jeg akkurat med dagens hilsen fra Paulus til Timoteus:

For nå blir jeg ofret, og tiden er inne da jeg skal bryte opp.
2 Tim 4:6
Mye tyder på at Paulus allerede hadde vært gjennom en rettsak og at han ble «reddet ut av løvens gap» (2). Nå virker det som om han venter på en ny rettsak og at han denne gang er klar for å «ofres». Derfor ønsker han å ha ‘arvtakeren’ Timoteus i nærheten på siste etappe (3).

Paulus eide et sterkt håp, et håp som deles av alle troende:

Nå ligger rettferdighetens seierskrans klar for meg. Den skal Herren, den rettferdige dommer, gi meg på den store dagen, ja, ikke bare meg, men alle som med kjærlighet har ventet på at han skal komme.
2 Tim 4:8
Dagens ‘manna’:
Det er også mitt håp og min visshet.
------------------------
(1) Joh 14:2
(2) 2 Tim 4:17b
(3) 2 Tim 4:9

Ingen kommentarer: