tirsdag 24. januar 2017

Kjærlighet, penger og nytelse

ENGLISH
Om jeg skal skje på forskjellige kombinasjoner av ordene i overskriften, vil «Kjærlighet til penger» gi en dårlig magefølelse. I følge Paulus er det nemlig «roten til alt ondt» (1), og han kommer med følgende oppfordring til Timoteus:
Forman dem som er rike i denne verden, at de ikke må være overmodige og ikke sette sitt håp til den usikre rikdommen, men til Gud, han som gir oss rikelig av alt for at vi skal nyte det.
1 Tim 6:17
Jeg er veldig glad i dette verset fordi det viser at det er lov til å nyte. Forsakelse og selvfornektelse er en del av en disippels hverdag, og det kommer mer av det i undervisningen Paulus gir Timoteus. Dette kan virke som en motsetning til det å nyte alt det som Gud gir oss rikelig av, men det hører med i samme pakken. I og med at Gud har gitt meg noe å forvalte, vil gleden over å kunne dele bli en del av nytelsen.

En god venn, som nå er hjemme hos Herren, hadde lite å rutte med. Men en dag fikk han uventet et større beløp. Jeg tror ikke han brukte et øre på seg selv, men han nøt å kunne dele med dem han hadde ønsket å dele med hele livet. Samtidig hadde det vært helt greit om han han hadde brukt pengene på seg selv, men han hadde friheten til å velge det han ønsket mest.

Poenget er at det er lov til å nyte av det Herren gir, men det viktig spørsmålet blir hvem eller hva som styrer livet mitt. Både penger og nytelse kan brukes til noe byggende og godt, men løsrevet fra Guds kjærlighet kan det føre til mye ondt.

Dagens ‘manna’:

Alt kan testes med kjærlighet
--------------------------------------
(1) 1 Tim 6:10

Ingen kommentarer: