torsdag 14. januar 2016

Jeg er nødt til å snakke om kjælighet

Ansikt til ansikt med terror og hat, har jeg ikke noe annet valg. Det jeg har opplevd siden selvmordsaksjonen for 44 timer siden har vært et mikrosekund med den ultimate ondskap etterfulgt av 44 timer med godhet. Derfor tror jeg på kjærlighetens makt - for den er Guds makt.

Selv om jeg har hatt begrenset mulighet til å sjekke internet fordi det har skjedd så mye de siste dagene, ser jeg at det har vært et enormt antall støtteerklæringer, og kun noen få ytringer om at "dette går det ikke an å elske". Selvfølgelig elsker jeg ikke de onde handlingene, men de menneskene som er ført vill og står bak, er mennesker, akkurat som meg.
Jeg er også "nødt" til å snakke om kjærlighet fordi jeg befinner meg i brevet til kjærlighetens apostel:
Mine kjære, la oss elske hverandre!
For kjærligheten er fra Gud,
og hver den som elsker, er født av Gud
og kjenner Gud

1 Joh 4:7
Når jeg kjenner at dette menneskelig sett ikke er mulig, må jeg tilbake til ham som er i meg og som jeg får være i med all min tilkortkommenhet. Han sa: Far, tilgi dem, for de vet ikke hva de gjør!
Dette er kanskje et av de sitatene som tydeligst uttrykker den ultimate kjærligheten. Det er der jeg vil leve livet mitt. 

Dagens 'manna':

            Kjærligheten er fra Gud

------------------------------
Om et par timer skal jeg opereres omgitt av mennesker som vil mitt beste. 

4 kommentarer:

Unknown sa...

Get well soon. You're a brave man, you say goodbye until we see us again. Hi from Istanbul

Line Kristine sa...

Vi er mange som tenker på dere og husker på dere i bønn. Vi legger dere og operasjonen din i Guds hender. Der er det trygt.

Unknown sa...

Jeg ber for deg og fam. må håpets og kjærlighetens Gud styrke deg og dine.

Unknown sa...

Takker Gud for dere, han sørger for sine. Den fullkomne kjærligheten driver frykten ut. Så må vi møte våre medmennesker med uforbeholden kjærlighet. Bibelen taler om agape, som betyr selvforglemmende nestekjærlighet.