søndag 24. januar 2016

En hilsen fra Herren!

Vi har fått en mengde hilsener siden bombe-attentatet i Istanbul den 12. januar, og vi takker alle dere som kommer med oppmuntrende ord. I går kom det en e-post fra en kjær kollega hvor vi blant annet kunne lese: 

"Jeg skal være varsom med å si at jeg har fått et ord til dere fra Herren, men det er som om versene fra 1. Mos. 50, 15-21 er til dere to. Spesielt vers 20. Så må dere ta det som det er, og spørre Herren om hva dette ev. betyr for dere."

Dere tenkte å gjøre ondt mot meg, men Gud tenkte det til det gode, for han ville gi liv til et stort folk, slik vi ser i dag.
1 Mos 50:20
I morges kunne jeg skrive tilbake: 

Takk for hilsen - og "ja" du hørte nok riktig fra Herren. Da det endelig sent på kvelden roet seg på rommet mitt den første dagen på sykehuset i Istanbul, og jeg fikk tid til å be og tenke, var 1 Mos 50:20 det første verset jeg tenkte på. Jeg opplevde at Gud allerede hadde tenkt det onde til det gode. Jeg hadde fått vitnet om Guds kjærlighet i mange medier og for to ministere fra Tyrkias regjering, sykehuspersonale, og journalister, og jeg var så takknemlig både for livet og muligheten til å møte terror og hat med det eneste botemiddelet som virker.

Litt humoristisk tenkte jeg at det var litt synd at prosjektilet hadde gått gjennom kneet, for om det fortsatt hadde satt fast der, ville jeg etter operasjonen ha gravert 1 Mos 50:20 inn i prosjektilet - selvfølgelig inspirert av Lily - kona til Samuel Logan Brengle: "En murstein på flyttelasset"

Dagens ‘manna’:

Mine kjære, har Gud elsket oss slik, da skylder også vi å elske hverandre.
1 Joh 4:11
--------------------------------------
(1) Brevhodet er fra en annen hilsen vi har mottatt. Det er fra firmaet som hadde ansvaret for guidingen da attentatet skjedde. De hadde fått med seg at jeg på tyrkisk TV hadde sagt at jeg ville komme tilbake fordi jeg bare hadde gjennomført halve turen. Brevet har masse gode ønsker og en bekreftelse på at de stiller opp når vi kommer tilbake.
Denne refleksjonen er en del av  ‘1 Johannes dykket’

1 kommentar:

Unknown sa...

Dette var velsignet godt å lese. Å kjenne at Herren er med og leder gjennom prøvelser er trosstyrkende. Må Han velsigne dere rikelig! Takk ellers for berikende gjennomgang av Johannesevangeliet, og nå Joh.brev.