fredag 24. oktober 2014

Min "drømmeside" i Dalane Tidende

Bakgrunnen for dette innlegget er at Dalane Tidende i forbindelse med Frelsesarmeens 125 års-jubileum i Egersund denne helgen intervjuet en av de eldre soldatene i korpset, Eva Maudal. Det var et flott intervju, og da hun ble spurt om hvilket oppslag hun ville se på forsiden av avisa svarte hun: "Nytt bygg til Frelsesarmeen". Jeg likte hennes ønske, og støtter henne og korpsets ønske om et nytt bygg. Likevel tenkte jeg at jeg også ville lage min drømmeside - selvfølgelig satt litt på spissen.
Dateringen er viktig - 24. oktober 2029! 
Frelsesarmeens korps i Egersund legges ned!


På spørsmål fra Dalane Tidende begrunner Major Joel Harmon som har vært korpsleder i Egersund de siste 16 årene, avgjørelsen slik:

I morgen den 25. oktober er det nøyaktig 142 år siden William Booth holdt sin første tale i Norge, og da sa han blant annet:
"Om jeg hadde blitt oppfordret til å komme med et forsvar for Frelsesarmeen, ville jeg nevnt tre ting:
  1. All den nød og elendighet som finnes i verden 
  2. Denne nød og elendighet er en følge av synden
  3. Om vi kunne utrydde synden, ville vi samtidig også ha utryddet nøden og elendigheten.
Jeg vil også hevde at frelse gjennom Jesu Kristi blod er det eneste botemiddelet mot all denne nød og elendighet. Slik kristendommens stilling er i verden i dag, synes det for meg å være god grunn til å søke nye veier for å bringe ut Guds rike. Vi tror at vår bevegelse er en slik nyskapning, og at den er skapt av Gud."

 - Dette var og er Frelsesarmeens oppdrag, sier Major Harmon, og han fortsetter:

 - Da vi for 15 år siden feiret vårt 125 års-jubileum i de trange lokalitetene i Skriveralmenningen, bestemte vi oss for at vi ved Den hellig ånds hjelp skulle fullføre oppdraget før vi skulle feire 150 år. På grunn av et klart fokus, gjennomsyret av bønn og den kjærlighet vi har til hverandre og til byen vår, eller «okka by» som jeg har lært meg at det heter, sier Joel med et smil, - kom vekkelsen både brått og uventet. I det gode samarbeidet med kommunen ser vi i dag at veldig mange av de sosiale problemene og utfordringene ikke lenger er til stede. 


Hva mener du er grunnen til det?
Vi har per dags dato 796 soldater i Egersund. Disse er organisert i 100 livsnære grupper som er åpne og inkluderende og det er mange som enda ikke er soldater som går i disse gruppene. De er spredd over hele byen og i forstedene. Når en nabo får et problem eller faller utenfor, blir vedkommende fanget opp av mennesker som ser ham og kjenner ham. Vi tror på tidlig intervensjon, og strakstiltak fungerer best uten stort byråkrati og i nærhet til der det skjer.

Men er ikke det å legge ned et korps dramatisk?
Nei, egentlig ikke. Vi kommer fortsatt til å være sterkt til stede i byen. Vi er Jesus der vi bor. For i prinsippet har Frelsesarmeen nå 100 «korps» i Egersund, for det er hva de livsnære gruppene egentlig er. Samtidig er det mindre ressurskrevende i alle betydninger av ordet.

Det vil fortsatt være behov for å samles i en stor gruppe. Gruppene er organisert ti og ti og vil samles på et egnet sted (skoler og liknende) hver fjortende dag. I tillegg kommer vi til å samles en hel søndag i måneden sammen med de andre korpsene i Jær-regionen. Vi kommer til å være ca 5000 hver gang. Da er vi sammen hele dagen, velger blant forskjellige seminarer, spiser sammen, leker og avslutter med en fantastisk feiring av Jesus på tvers av ale generasjoner!

Det viktigste arbeidet skjer akkurat der vi til enhver tid er! Jesu misjonsbefaling om å gjøre alle folkeslag til disipler gjelder «alle» bokstavelig talt!

Avslutter den avtroppende korpslederen i Egersund.

Ingen kommentarer: