mandag 9. juli 2012

Selvgjort er velgjort?

Jeg har stykket opp sommerferien min. Har tatt ut ei uke, men de to andre jeg tar i sommer, spres med et par fridager per uke. Og da er jeg hjemme. For meg er det Brødsjø. Riktignok har jeg tjenestebolig, men Frelsesarmeen har aldri gitt meg anledning til å ”gro fast”. Til høsten flytter vi igjen – kanskje rekker vi å bo ett år på Jeløya?

Men tilbake til Brødsjø. For meg er det total avkobling å snekre. Det er så deilig å skape noe, og det mangler aldri på prosjekter på den gamle skolen. At selvgjort er velgjort er ikke alltid tilfelle, men når det er selvgjort blir det i hvert fall slik jeg vil ha det. I fjor satt jeg opp ei utetrapp på et større prosjekt, og i år skulle jeg sette opp en tilsvarende på motsatt side. Jeg kjøpte ferdige trappevanger på Bauhaus slik jeg gjorde i fjor, og alt forarbeidet hadde tatt utgangspunkt i varene fra i fjor. Trinnhøyden på vangene i fjor var 16,5 cm, og jeg hadde lagt til rette for 114,5 cm til de syv trinnene. Litt ergerlig å oppdage at vangene som selges i år har en trinnhøyde på 17 cm – og jeg som kjøpte ferdige vanger for å spare litt tid….

Når det gjelder frelsen, er det Gud som vet best hvordan han vil ha det. Da forkludrer jeg det hele dersom jeg bidrar med mine produkter og mål. Trappa når faktisk ikke opp! Da er det godt å vite at
Det hviler ikke på gjerninger, for at ingen skal skryte av seg selv.
Ef 2:9

Ingen kommentarer: