lørdag 5. mars 2011

”Outsiderne”

Med et par dager igjen av OSL2O11 er det knapt noen som vil si at dette har vært ”outsidernes” VM. Det har manglet en "Kurt Nilsen" som har trosset dommerens kommentar: «Du har en stemme som en engel, men du ser ut som en hobbit. Hadde dette vært Midgard-Idol, hadde du vunnet glatt.» Det var i denne verden Kurt vant World-Idol-tittelen, selv om han ikke ble regnet for noe.

Det er lett å glede seg når det lykkes for outsiderne, de som egentlig ikke regnes for noe, enten det er Paul Potts, Susan Boyle eller Tom Byers, ”haren” som ikke klarte å få med seg 1500-meter-feltet på Bislett-stevnet i 1981 og som like godt stakk fra og vant hele løpet. Vi gleder oss når Marte Wexelsen Goksøyr utfordrer statsministeren i Stortingets vandrehall. Jo, outsiderne ”tvinger” oss til oppgjør med egne fordommer.

Om den største ”outsideren” av alle heter det: Mange regner ham fortsatt ikke for noe, men også for deres misgjerninger ble han knust, og for dem er det legedom i sårene hans. Jo, outsiderne er definitivt heltene mine, og den største av dem alle er også den største helten!

Ingen kommentarer: