onsdag 18. august 2010

Skuret

Nå er det gjort. Jeg har lest den. På flyet - tur/retur Kenya. Mange har spurt meg om min mening, og jeg har bare hatt andres ”anmeldelser” å bygge på. Det er som å uttale seg om Jesus på grunnlag av andres vitnesbyrd uten å kjenne ham selv.

"Skuret"* er allerede solgt i over 4 millioner eksemplar, og har passert 10.000 her i Norge. Det forundrer meg ikke, for boka er god. Den gir spennende tanker og utfordringer til det Gudsbilde vi har. Jeg kjenner meg ”hjemme” i mye, ja, det meste faktisk. Det som først virker fremmed, får mening i den sammenhengen det står.

Boka gir seg ikke ut for å være et innlegg til dogmatikken, og må heller ikke leses slik. Det er her jeg mener at kritikerne bommer. Den handler om relasjoner – både til de tre personene i guddommen, til meg selv og til dem jeg omgås: Familie, menighet og samfunnet generelt. Når jeg leser den slik, er det noe av det beste jeg har lest. Det er ei bok med påvirkningskraft og vil kunne danne grunnlag for mange gode samtaler – forutsatt at de som deltar i samtalen har lest boka.
Hermed er den altså anbefalt – men sørg for at en god venn også leser den, for du vil ha behov for å prate med noen!

…og - uten den minste anstrengelse passer ”Skuret” veldig godt sammen med dagens bibelord:
    Vær gode mot hverandre, vis medfølelse og tilgi hverandre, slik Gud har tilgitt dere i Kristus.
    Ef 4:29-32
…men for å forstå det fullt ut, er du nødt for å lese boka. Men herved er jeg altså i rute igjen med refleksjoner knyttet til dagens bibelord. Ha en velsignet dag!

* Les mer om "Skuret"

Ingen kommentarer: