søndag 26. juli 2009

Omsorg for hele mennesket

Jeg liker dette slagordet! Det klinger godt på norsk. Personlig foretrekker jeg det framfor ”Suppe, Såpe, Frelse”. I Øst-Europa var det diverse språklige varianter av ”Heart to God – hand to man!” som fungerte best. Budskapet er at hele mennesket er viktig, og det budskapet kommer fra Mesteren selv:
    Jeg synes inderlig synd på folket. De har alt vært med meg i tre dager, og de har ikke noe å spise. Sender jeg dem sultne hjem, vil de bli helt utmattet på veien; noen av dem kommer jo langveisfra.
    Mark 8:1-9
…og han gav dem mat midt i ødemarken.
Bildet er tatt med som en illustrasjon på omsorg. Vi møtte mor og datter hver gang vi besøkte Cocheri i Moldova. En bitte liten landsby som lå på østsiden av Dnistr og som var omgitt av utbryterrepublikken Transnistria på alle sider. Frelsesarmeen leide et lager for nødhjelp der slik at vi kunne betjene også den transnistriske befolkningen – inkludert korpset vårt i Dubossary. Bygdefolket var nysgjerrige og fikk sin del av hjelpen, og de fikk evangeliet også…. Og ikke lenge etter var det en Frelsesarmemenighet der. I en av de fattigste landsbyene i Europas fattigste land ble det vist omsorg for hele mennesket!

Ingen kommentarer: