søndag 31. mai 2009

Teflonbelagt panne

Ei slik panne kan være veldig bra. Det tenkte misjonærkollegaen som tok med seg en flott teflonpanne fra hjemlandet for å erstatte den gamle på tjenestestedet. Stolt viste misjonæren kokken den nye panna. Kokken virket undrende til at den gamle panna trengte erstattes av noe slikt. Ved arbeidsdagens slutt var riktignok kokken i kjempehumør og viste fram en skinnende blank panne: ”Jeg brukte hele dagen på å pusse vekk det svarte belegget inni, men nå er det bra!”

Det hender jeg slår meg på panna og sier: ”Teflon”, og da ønsker jeg at det var en iherdig kokk som kunne ta et tak slik at kunnskap fikk godt feste. Et av pinsens under er at:

”Talsmannen, Den hellige ånd, som Far skal sende i mitt navn, skal lære dere alt og minne dere om alt det jeg har sagt dere.”
Joh 14:23–29

Dette er en trøst når vi undrer oss over om det fester seg noe som helst under bibellesning eller ved et gudstjenestebesøk. En av Den hellige ånds oppgaver er å pusse bort det ”svarte belegget” slik at åndelige sannheter kan feste seg. Men da må jeg våge å overlate ”min teflonbelagte panne” til ”kokken” eller Talsmannen om du foretrekker det!

Ingen kommentarer: