lørdag 28. august 2010

Så flink du er!

Denne lille episoden skjedde da dattera vår, Janne, gikk i 3. klasse. En dag delte hun et problem med pappa: ”Det er en gutt i klassen som mobber meg hele tiden – hva skal jeg gjøre?”. Det er ikke moro for foreldre å høre sånt, og det er mange måter å reagere på. I dette tilfellet svarte jeg: ”Det er ikke lett å gi et godt svar, men har du lyst til å høre et råd fra Bibelen?”
Janne var ikke uvillig til det, og vi leste fra Romerne 12. Der står det masse om vanskelige relasjoner, om at det gode skal seire, om at hevnen hører Herren til osv.
”Men hvordan gjør jeg det?” spurte Janne. Vi plukket ut et vers:
    Velsign dem som forfølger dere, velsign, og forbann ikke.
    Rom 12:14
Jeg forklarte at å velsigne er å si gode ord. ”Kanskje ”Ole” bare er usikker?” fortsatte jeg ”Prøv om du kan finne noe som du synes han gjør bra og gi ham litt skryt. Skryt er en slags velsignelse.”

Det gikk ei drøy uke. Så en ettermiddag kom Janne strålende hjem: ”Det virker, pappa! På mandag i tegnetimen så jeg ”Oles” tegning og syntes den var fin. ’Det er en flott tegning, så flink du er!’, sa jeg – og siden det har han bare vært grei med meg hele tiden!”

Jeg lærte noe den dagen. Jeg tror Janne gjorde det også.
Og ”Ole” – kanskje han også lærte noe? Det er ikke sikkert at han forsto at han ble ”velsignet”, men at velsignelsen bar frukt er det ikke tvil om. Det virker!

Ingen kommentarer: