fredag 22. mai 2009

Ka svart ’an?

For ordens skyld: Overskriften må leses med Stavangerdialekten som bakteppe. Velger du en dialekt nordfra, gir det sannsynligvis andre assosiasjoner. En av mine yngre slektninger hadde fått en omgangssyke og var veldig bekymret for at hun ikke fikk gå i venninnens bursdagsselskap den påfølgende dag. Under aftenbønnen var det naturlig å inkludere bekymringen. Da bønnen var over ser jenta håpefullt på moren og spør: ”Ka svart ’an?”
Det er skjønt med tillitsfulle barn, og Gud svarer fortsatt:

Mange ganger og på mange måter har Gud i tidligere tider talt til fedrene gjennom profetene. Men nå, i disse siste dager, har han talt til oss gjennom Sønnen.
Hebreerne 1:1-4

Noen ganger kommer svaret umiddelbart, andre ganger kan det virke som om jeg må lete meg fram til et svar ved å be Ånden om å lede meg. Da hender det at jeg finner svar i et bibelsk prinsipp eller en åndelig sannhet. Det er nemlig slik at Sønnen fortsetter å tale gjennom Den hellige ånd som minner oss om alt det Jesus selv lærte oss. Det finnes mange gode svar i det jeg allerede har lært. Men ofte trenger jeg å bli minnet på akkurat det – lik et tillitsfullt barn.

Ingen kommentarer: