lørdag 4. mai 2019

Я прийнятий


Наприкінці червня я поїду до Норвегії і буду брати участь у Конгресі. Це буде "інакший" Конгрес, і я з нетерпінням очікую цього. Зокрема, я з нетерпінням чекаю "великого столу", який буде розміщений на головній вулиці. Місця за цим столом відкриті для всіх. Хто хоче, може сісти, поїсти і поспілкуватися. Є щось священне в тому, щоб їсти разом за столом. Норвезький поет Трюгве Скауг прекрасно відобразив це у своєму короткому роздумі, опублікованому у Великий четвер (1):
Потім він забрав моє серце
відразу після вечері
подякував
благословив серце і сказав:
це моє серце
яке буде битися і палати
для всіх тих, хто не повірив
щоб для них всіх було місце
тут за цим столом
приходь, все звершилося.
іди сюди, тут твоє місце.
Цей простий вірш велично та прекрасно ілюструє зміст заклику Генерала Педдла "до прийняття інших людей" (2) . Приймати людей - це справа серця. Ми можемо писати про це в наших місіонерських твердженнях, проповідувати з кафедр, накривати стіл на головній вулиці, але люди, які відчувають, що вони "з боку", впізнають чи виходить це від серця. Як і милосердя, прийняття людей включає у себе певну ціну - Ісус визначив цю ціну в Своїй "новій" заповіді:
Як я любив вас, так і ви повинні любити один одного.
Іоанна 13:34б
"Манна" на сьогодні
Як Ісус прийняв мене до Себе, так і я повинен приймати інших.
------------------------------------------
(1) Луки 22: 7-20
(2) Заклик до прийняття інших: Ми повинні бездоганно ставитися до всіх людей з повагою і милосердям, пам'ятаючи про нашу місію задовольняти людські потреби в ім'я Христа без будь-якої дискримінації.

Ingen kommentarer: