lørdag 6. april 2019

Aducând schimbare

Evanghelia nu aduce doar viață, ea aduce și schimbare. Acest lucru se datorează faptului că viața pe care o aduce ea este viața "nouă". O persoană care acceptă salvarea, devine o nouă creație (1). Să ai încredere în Evanghelie (2), include credința că cuvântul lui Dumnezeu este înaripat, este "inspirat de Dumnezeu" (3).

Combinația dintre Evanghelie și Duhul Sfânt este puterea care schimbă. Cuvântul lui Dumnezeu dă multe sfaturi bune, și ne învață cum ar trebui să ne trăim viața. Acest lucru este foarte bun și poate aduce chiar unele schimbări. Cu toate acestea, există o mare diferență între a îmbrăca „o mască” și a trece printr-o „schimbare” completă condusă de Spirit prin cuvânt.

„Schimbarea” se întâmplă atunci când cuvântul lui Dumnezeu devine o parte din mine și devine ceea ce trăiesc. Masca este doar la exterior, schimbarea are loc în interior și oferă o fundație solidă:

„De aceea oricine aude aceste cuvinte ale Mele şi le împlineşte va fi asemănat cu un om înţelept, care şi-a construit casa pe stâncă” a spus Isus.
Matei 7:24
De acolo vine viața transformată, acolo se odihnește viața transformată, acolo va rămâne viața transformată în mijlocul furtunii.

Evanghelia și Duhul pot fi spuse cu un singur cuvânt: Isus. În el, și numai în el, pot ajunge la potențialul meu dat de Dumnezeu.

„Mana” pentru astăzi:

Numai în Hristos!
-----------------------------------------------
(1) Astfel, dacă cineva este în Cristos, este o nouă creaţie. Cele vechi s-au dus; iată, toate au devenit noi! 2 Corintieni 5:17
(2) UN APEL LA ÎNCREDEREA ÎN EVANGHELIE: Când împărtășim vestea bună a evangheliei, trebuie să recunoaștem puterea ei de mântuire și de transformare. Prin puterea Duhului Sfânt, oamenii pot fi eliberați de tot ce îi oprește să atingă potențialul lor dat de Dumnezeu.
(3) Toată Scriptura este inspirată de Dumnezeu şi de folos pentru învăţătură, pentru mustrare, pentru îndreptare, pentru instruire în dreptate, pentru ca omul lui Dumnezeu să fie desăvârşit şi pe deplin echipat pentru orice lucrare bună.
2 Timotei 3:16-17
http://www.marketingjournal.org/the-continuous-transformation-imperative-john-hagel/

Ingen kommentarer: