lørdag 9. februar 2019

Чи вплинула Самаритянка на Боже "ЗАРАЗ"?

Минулого тижня я ставив те саме питання відносно Марії, Матері Ісуса. Сьогодні я відвідую колодязь Якова поблизу Сіхаря в Самарії, і стежу за розмовою між Ісусом та самаритянкою. Для читачів Біблії історія з Івана 4 добре відома, та, як і решта Євангелій від Івана, містить у собі так багато верств істин, як очевидних, так і прихованих, що цей розділ вартий повторного перчитування знову і знову.

У якийсь момент здається, що Іван висміює невігластво жінки щодо того, що Ісус намагався донести їй. У наступний момент Іван припускає, що жінка дійсно осягнула духовні істини, які для таких вчених, як Никодим, здавалися недоступними таємницями. Ось чому я люблю його євангеліє і вважаю шедевром.

Коли Ісус говорить про воду, яку Він може дати, жінка відповідає: “Пане, дайте мені води, аби мені булти спраглою, і щоб мені доводилося приходити сюди за водою.” Багато років я думав і вчив про те, що вона не розуміє про що говорить Ісус. Але що якщо вона дійсно розуміла?

Очевидно, колодязь Якова, мав релігійне значення. Може бути, це була частина її релігійної спраги, яка змусила її пройти весь шлях до цієї особливої криниці? В контексті всієї розмови, я думаю, вона мала на увазі саме це.

Коли жінка пізніше запитала, де знаходиться доречне місце поклоніння, я вважаю, що Ісус знав, що вона була на порозі пізнання того, що таке поклоніння, і Він відповів:

"Та надійде час, - ба, вже й тепер він, - що справжні поклонники Отцеві кланятимуться у дусі й правді. А таких поклонників і шукає собі Отець".
Івана 4:23
Тож, так, я вірю, що жінка вплинула на Боже ЗАРАЗ. Ісус сказав: "Та надійде час" – що вказує на майбутнє; однак, оскільки це було відкрито для жінці, і вона сприйняла це за істину, Ісус продовжив: "бо вже й тепер".

"Манна" на сьогодні:

Віра в те, що Бог відкрив мені, впливає на Його "ЗАРАЗ"!
-------------------------------------

Ingen kommentarer: