lørdag 22. desember 2018

Адвент - на землі і на небі

Протягом останніх трьох тижнів я зосередився на процесі очікування та жаги побачити, як прийде Царство нашого Батька, і здійснюватиметься Його воля. Це саме та молитва, яка поєднує небо і землю:
Нехай прийде Царство Твоє,
Нехай буде воля Твоя,
як на небі, так і на землі.
Від Матвія 6:10
Через кілька днів ми відзначатимемо, як небеса і земля зустрілися в яслах у Віфлеємі понад 2000 років тому. Боже Царство прийшло, Його воля була явлена на землі, як й на небесах.

Таке втілення - факту того, що "слово стало плоттю" – "Бог став людиною", було першим реальним місцем зустрічі неба та землі. Тому, коли учні попросили Ісуса навчити їх молитися, чому Він включив молитву, відповідь на яку була вже отримана в день Його народження?

Тому що ця молитва має постійно здійснюватися знову і знову, поки Христос не повернеться в кінці часів. Єдиний спосіб, як це може статися - це зустріч неба та землі через втілення Слова, яке стало плоттю, але у подобі нашого сьогодення.

Це диво втілення відбувається щоразу, коли я, як будь-який народжений згори віруючий, бачить, що я живу в Христі, а Він живе в мені. Потім приходить Царство Боже, проголошується спасіння для всіх людей у Христі, аби Божа воля відбувалася на землі, як на небі.

Кожного разу, коли я розмірковую над молитвою Господнею, я згадую про її досконалість. Вона насичена важливими питаннями. Частина "нехай прийде Царство Твоє, нехай буде воля Твоя на землі, як на небі! - це також повне підпорядкування Його волі і плану Його спасіння. Коли ми молимося таким чином, приходить Адвент на землю і на небеса, тому що приходить більше Царства Божого.

"Манна" на сьогодні:
Хай кожне серце приготовить Йому місце! (1)
------------------------------------------
(1) рядок з пісні "Радуйся, Земле!"

Ingen kommentarer: