lørdag 10. november 2018

"Один" Бог!

За часів Ісуса, визнання єдиного Бога було частиною виховання всіх євреїв. Може бути кілька причин, чому цей аспект Павло вносить у своє вчення про єдність в Дусі (1), і я думаю, що найважливіше, що це є наслідком наступного сповідання: Є лише один Бог, якому слід поклонятися! Ісус нагадав про це Сатані, коли Той спокушався їм в пустелі (2).
Єдність знаходиться під загрозою, коли зміщується фокус з "поклоніння" на якісь інші джерела. Навіть саме поклоніння може стати самоціллю і замінити Бога. Коли Павло писав до церкви в Коринті і вказував на те, як церква була розділена; одна з проблем полягала в тому, що вони більше зосередилися на "інструментах", які Господь використовував, аби привести їх до віри, а не на "поклонінні" одному й єдиному Богу (3). Якби вони були єдині в поклонінні "одному" Богу, вони б знали, що Аполлос, Кіфа і Павло - не що інше, як Божі інструменти.

Моє велике бажання - служити Господу і бути Його інструментом. Час від часу я потребую підтвердження, що Він використовує мене як Свій інструмент; втім, ні, я не хочу стояти на Його шляху – насправді це одне з небагатьох речей, які я дуже боюся. Протягом багатьох років я був свідком того, як деяким Його інструментам приділялося більше уваги, ніж Господу.

Можливо для нас буде приголомшеною новиною, що зірки популярної музики називаються "ідолами" і в тій чи іншій мірі їм поклоняються "шанувальники"? "Зірки" беруть участь навіть у конкурсах, аби стати найвеличнішим світовим "ідолом". Не заперечую, що захоплююся деякими з них, зокрема багатьма великими лідерами поклоніння, тому що вони дуже хороші та справжні музиканти. Однак, для мене існує лише один Бог гідний мого поклоніння.

Сьогоднішня "манна"

Я буду поклонятися Господу, моєму Богу
І я буду служити тільки Йому.
---------------------------------------
(1) ....зберігати єдність духу в союзі миру. Є одне тіло і один дух, як і були ви покликані в одній надії вашого покликання; один Господь, одна віра, одне хрищення - до Ефесян 4:4,5
(2) бо написано: "Господеві Богові своєму вклоняйся, і служи Одному Йому!" - Матвія 4:10
(3) 1 Кор. 1:12-13

Ingen kommentarer: