lørdag 16. juni 2018

Вітаміни для життя у здоров’ї

Фраза "все добре в міру" вдало підходить у декількох контекстах. Вікарій норвезької церкви відвідав середню школу імені Єлея (1). коли я там був викладачем, майже 30 років тому. Для великої групи школярів-підлітків, він вперше коротко ділився своїми думками про те, як важливо бути лагідними та добрими один до одного. Потім він квапливо закінчив свою промову ще більш короткою молитвою:
Дорогий Господь - якщо Ти все ще чиниш дива, будь ласка, зроби нас добрими! Амінь.
...і потім він вийшов з аудиторії. Я завжди буду пам'ятати вплив цієї простої короткої молитви.

Я думаю, що всім людям до вподоби, коли люди лагідні та добрі; так чому ж тоді це так складно? Це так, тому що це вимагає дива від Бога?

Якості, які входять у список Павла характерних рис у Христі, зроблять наше життя на землі гідним покликанню, що до нього покликано нас:

Зо всякою покорою та лагідністю, з довготерпінням, у любові терплячи один одного…
Еф 4:2
Так просто, але одночасно й так складно, що для цього нам потрібно диво. Я знаю, що це вимагає певного дива, тому що я кілька років намагався чинити згідно вищезазначеного та нічого в мене не виходило! Тому я здався та перестав прикидатися. І тут зрозумів, що Бог вже вчинив чудо. Він зробив неможливе можливим у Христі. Як і Павло, я не хотів би робити те, чого я не хочу робити (2); тож немає тепер жадного осуду тим, хто ходить у Христі Ісусі (3) – тому що в Ньому і від Нього безперервно ллється потік нового життя, який приходить разом з Його лагідністю та всепереможною любов’ю.

'Манна' на сьогодні:

Дякую тобі, Господь - за диво!
------------------------------------
(1) Власником та керівником даної школи є Армія Спасіння в Норвегії
(2) Рим 7:19
(3) Рим. 8:1

Ingen kommentarer: