onsdag 5. april 2017

Å vite at Gud har full oversikt – et skritt på reisen

ENGLISH
Dette er på mange måter et bibelsk eksempel på å finne ‘skatter som er skjult i mørket, og rikdommer gjemt på hemmelige steder, for at du skal kjenne at jeg er Herren’ (1) som jeg siterte i går.

Hendelsen skjer rett etter at disiplene er blitt dypt bedrøvet over at Jesus igjen har fortalt at «Menneskesønnen skal overgis i menneskers hender, og de skal slå ham i hjel, og den tredje dagen skal han reises opp.» (2)

Etter en samtale om det å betale tempelskatt ga Jesus Peter følgende beskjed.

«Men for at vi ikke skal støte dem, så gå ned til sjøen og kast ut et snøre! Ta den første fisken du trekker opp, og når du åpner gapet på den, vil du finne en sølvmynt. Den skal du gi til dem for meg og deg.»
Matt 17:27
Jeg elsker denne historien, og forteller mer enn gjerne både barn og voksne om nysgjerrige Tor Skefisken som ville smake på alt. En dag fant Tor en kiste på havbunnen med noe som lyste blankt og fristende. Tror du han fikk lyst til å smake på den? Selvfølgelig gjorde han det. Men den blank mynten satte seg fast i halsen på Tor, - Gud så det... og brukte det til noe konstruktivt.

«Forenkla teologi dårlig rim, men sant likevel!» skrev Kåre Skuland i en av sine sanger. Jeg har vært så heldig å få være sammen med Kåre ved et par anledninger. Det behøver ikke å være komplisert for å være sant. Gud har full oversikt, også over fisker som svømmer rundt med mynter i gapet. Det er godt å ta med seg den vissheten på reisen videre opp til Jerusalem.

Dagens ‘manna’:

Gud har full oversikt og vet hva jeg trenger
PS - jeg blir værende i denne fortellingen et par dager til.
---------------------------------------------
(1) Jes 45:3
(2) Matt 17:22-23

Ingen kommentarer: