mandag 6. februar 2017

Ikke rom for juks!

ENGLISH
Jeg antar at regler har vært en forutsetning helt siden våre forfedre begynte med vennskapelige konkurranser, det som vi idag kaller idrett eller sport. Som ung fulgte jeg ivrig med på flere idrettsgrener, og da vi høsten 1966 arvet farfars TV, var det ikke mange sportsbegivenheter jeg gikk glipp av på monopol-kanalen.

Selv om interessen har dalt kraftig med årene, blir jeg fortsatt skuffet og oppbrakt når bevisst juksing blir avslørt, enten det er form av doping eller skjulte motorer i terrengsykler. Juks er en uting uansett hvor det finner sted, og det hører absolutt ikke hjemme i Guds rike:

Og en idrettsmann må følge reglene om han skal vinne seierskransen.
2 Tim 2:5
Det er ikke første gang Paulus bruker bilder fra idrettsarenaen (1), og han bruker dette når han formaner Timoteus om hvordan han skal gi videre den evangelieskatten han selv har mottatt. Dersom det skal lykkes, finnes det ingen snarveier. 

Mye menighetsarbeid mislykkes fordi vi velger raske og forenkla løsninger. En kropp som bygges opp på anabole steroider kommer til å kolapse, mens den som bygges opp gjennom sunn aktivitet og trening blir sunn og sterk på en naturlig måte. Slik er det også med Jesu kropp. Den trenger ikke tilførsel av kunstige virkemidler. Alt den trenger, er tilgjengelig hos livgiveren – Den hellig ånd. Det er skremmende hvor fort vi glemmer denne enkle sannheten.

Dagens ‘manna’:

Det er ikke rom for juks i Guds rike!
-----------------------------------------
(1) Se «Tren deg i form!»

Ingen kommentarer: