fredag 28. oktober 2011

Hva er du rik på?

Jeg kjøpte ei løssalgsavis sist lørdag. Det skjer så sjelden at jeg tror jeg kunne ha skrevet om det her i bloggen uten å kjede livet av dere som leser. Men når vi nå bor enda mer midlertidig enn det vi har gjort de siste fire årene, hender det at jeg befinner meg et annet sted enn abonnementsavisa.

Derfor altså: I Dagbladet kunne jeg lese om at Norges rikeste menn og kvinner har naboer med helt normale inntekter. Veldig nyttig for meg å vite sånn, så nå er det snart ingen ende på hvor klok jeg er.

Jeg kunne for øvrig ha opplyst Dagbladet om at der jeg har bodd de siste fire årene, har jeg, en normal mann med en svært moderat inntekt, vært omgitt av naboer som jeg antar har adskillig høyere inntekt. Jeg har ikke tittet i skattelistene, men jeg antar at kjendisadvokater og populære TV-programverter tjener godt. Så Dagbladet må gjerne ta et flyfoto av eiendommen til f. eks. Magne Furuholmen med pil til meg som sover fire meter fra tomtegrensen og vise den ”stooore” forskjellen. Dermed kunne de bidratt til å ”menneskeliggjøre” kjendisen som orker å bo sammen med bermen.

Men jeg er rik, jeg. Virkelig rik. Det er jo så mange ting man kan være rik på. Bare tenk på Vårherre:
    Den urettferdige skal vende seg bort fra sin vei,
    ugjerningsmannen fra sine tanker,
    og vende om til HERREN, som vil vise barmhjertighet,
    til vår Gud, for han er rik på tilgivelse.

    Jes 55:6-9
Kun den som har noe å gi bort, er rik. Det er derfor jeg har skrevet om ”Rike moldovere”. Og – det er derfor Gud er så uendelig rik, for han har så masse tilgivelse å gi bort!

Ingen kommentarer: