onsdag 25. mars 2009

”Løve med egen agenda”

Jeg var på Obs sammen med ”farmor” og sønnesønnen Filip. Plutselig er det noe som fanger Filips oppmerksomhet – en stor løve som vil fotograferes sammen med oss. Og vi stiller opp – gliser mot kamera med løftet tommelfinger. Løven hadde fått det som han ville – han representerte Vålerenga. En gutt på tre hadde fått et positivt møte med ”klubben”. Kanskje en av "klanens" framtidige forsangere?

Innflytelse er en av de viktigste forutsetningene for å få gjennomført noe som helst. Det hjelper lite med posisjoner dersom man ikke har innflytelse på de beslutninger som man ønsker at menneskene rundt en skal fatte.

Josvas innflytelse da Israelittene kunne innta det lovede land ved første forsøk var ikke stor nok til å kunne motstå den negative innflytelsen fra meningsmotstanderne. Dette fikk katastrofale følger for en hel generasjon. Som en leder i sin stamme burde han i hvert fall hatt innflytelse på sine egne, men ikke en gang de fulgte hans råd og trosfriske innspill.

40 år senere var situasjonen endret. Da var de villige til å følge hans ledelse – hva hadde skjedd?

Gjennom mange år hadde han sakte men sikkert bygget opp tillit. Det tar tid å bygge opp tillit, men når man har fått den, har man også innflytelse - enten man er en ”løve” som viser seg med jevne mellomrom, eller man er en trofast disippel.

Ingen kommentarer: